Hestedoktoren
Hestedoktoren
Døgnservice på tlf. 5916 2160
Efter kl. 16.00 stilles du om til vagthavende dyrlæge.
Du er meget velkommen til at ringe til os, hvis du har spørgsmål.
Du kan med fordel kontakte os vedr. besøg og generelle spørgsmål på 59162160 eller info@hestedoktoren.dk
Modtagelse
Ankomst
Ved ankomst i åbningstiden mellem 7.30 og 16 bedes du henvende dig til en af vores sygeplejersker. Ankommer du udenfor normal åbningstid, kan du komme ud for at vagthavende dyrlæge er ude på sygebesøg. På en tavle i stalden kan du se hvilken boks, der er gjort klar til din hest. Hestens navn vil også stå på boksen. Hvis hesten ikke er tildelt en boks, tages en tom boks – og hestens navn og ejers navn og telefonnummer skrives på bokstavlen.
Med mindre din hest skal faste, vil der være friskt hø i boksen.
Har du brug for at tale med vagthavende dyrlæge kan denne kontaktes på 59162160
Åbningstid
Klinikkens normale åbningstid er 7.30-16 mandag til fredag, men vi tager imod patienter hele døgnet.
Trailerparkering
Hestetrailere kan parkeres langs hækken for enden af ridehuset. Vi ønsker ikke parkering af trailere foran klinikken af hensyn til af- og pålæsning af heste.
Hestepas skal afleveres hos en af sygeplejerskerne eller lægges i postkassen ved tavlen i stalden. Det er lovpligtigt at vi ser hestepasset, før vi kan behandle din hest
Informationer omkring indlæggelse
Fodring
Hestene fodres med foder og wrap/hø tre gange dagligt. Vi har forskellige fodertyper af høj kvalitet og til heste med forskellige behov (f.eks. heste med kolik, forfangne heste, hopper med føl eller heste der holder boksro). Det er muligt at medbringe eget foder, som skal stå i en lukket beholder foran boksen, og være pakket i portioner (morgen, middag, aften).
Strøelse
Boksene ordnes dagligt og alle heste står på varmebehandlet og støvfrit materiale. Bemærk, at nogle af boksene er forsynet med gummimåtter i bunden og bruges også som fastebokse.
Motion
Afhængig af årsagen til indlæggelsen, kan din hest i begrænset omfang komme på fold eller blive motioneret ved hånd.
Stuegang og information om indlagte patienter
Alle indlagte heste tilses flere gange dagligt af en dyrlæge. Heste, der kræver intensiv behandling tilses også om natten. Vi holder ejere løbende informeret og hvis du gerne vil høre hvordan det går, kan du ringe til klinikken i løbet af dagtimerne (8-16) og lægge en besked. Der vil så blive ringet tilbage til dig ved først givne lejlighed.
Besøgstid
Du er velkommen til at besøge din hest, når det passer dig. Du skal dog tage hensyn til andre indlagte patienter og andre aktiviteter på klinikken. Ridehuset kan bruges efter aftale. Rundt om foldene har vi en dejlig sti der står til fri afbenyttelse, hvis du ønsker at gå en tur med din hest.
Alle ansatte hos Hestedoktoren er underlagt en tavshedspligt. Personalet må derfor ikke give informationer om de indlagte patienter til andre end hestens ejer.
Aflevering og afhentning af hest hos Hestedoktoren
Af forsikringsmæssige årsager kan klinikkens personale ikke hjælpe til med læsning af heste. Hvis hesten har brug for en beroligende indsprøjtning før læsning, kan dette klares hvis der er en dyrlæge tilstede og ellers efter forudgående aftale.
Udenfor åbningstid kan heste afleveres og afhentes efter forudgående aftale. Ved aftalt aflevering vil hesten være tildelt en boks, som fremgår af tavlen i stalden.
Det er vigtigt for os, at du har følt dig tryg og tilfreds med den behandling, vi har givet dig og din hest. Har du kommentarer, forslag til forbedringer eller andet du mener, vi kunne gøre anderledes, vil vi meget gerne høre fra dig.
Vi håber at du og din hest vil få et godt og behageligt ophold hos os!!
Kontakt os på 59162160 eller på info@hestedoktoren.dk
Vagt
Hestedoktoren har døgnvagt for akut syge og tilskadekomne heste.
Vagttelefon-nummer er 59162160
Hestedoktoren er i samarbejde med en række sjællandske hestedyrlæger i et større vagtsamarbejde. Dette sikrer dig kompetent hjælp, hvis uheldet skulle være ude.
- Ved vagtbesøg lægges der 100% oven i det normale honorar.
- Ved vagtbesøg mellem klokken 21.00 og 08.00 lægges der 200% oven i det normale honorar.
- Ved vagtbesøg opkræves et kontant vagthonorar – dette honorar modregnes naturligvis senere fakturering.
Hestedoktoren har kontant betaling i vagten, hvor der tillægges vagthonorar.
Mød personalet
Administration
Dyrlæger
Nanna Lúthersson
Guinervere Hørning
Trine Korsgaard
Klinik
OM
Hestedoktoren ved Kirke Eskilstrup på Sjælland er en moderne hesteklinik med gode faciliteter, plads til indlæggelse og behandling af heste samt en udkørende praksis. Vores mål er at være fagligt dygtige, løbende tilegne os den nyeste viden, sådan at vi kan tilbyde både klienter og patienter den bedst mulige behandling indenfor de forskellige sygdomme, haltheder og andre præstationsmæssige problemer.
Hestedyrlæger med stort engagement
Hestedoktoren består af 3 faste hestedyrlæger og 3 sygeplejersker samt flere dyrlægestuderende. Vi er alle personer med et stort engagement og et hjerte der banker for hestene. Ud over det daglige arbejde på klinikken og i praksis er alle i vores team tilknyttet heste eller hestesporten på forskellige måder. Nogle er aktive indenfor ridesporten, nogle er avlere og andre har en hest, som de elsker højt. Vi har derfor alle en personlig tilknytning til heste, og kan derfor sætte os i hesteejerens sted og forstå både bekymringer og glæder, som følger med.
Hestedoktorens faciliteter
Hestedoktoren råder over en moderne og lys stald med højt til loftet, 19 rummelige bokse, 3 undersøgelsesrum, operationsstue, 20×60 ridehus, mønstringsbane, gode parkeringsforhold og mange folde i forskellige størrelser, både med og uden græs.
Vi er udstyret med moderne udstyr som digitalt og transportabelt røntgen med høj ydeevne, som giver mulighed for rygundersøgelser. Avancerede og nyeste generation af ultralydsscannere til både halthedsdiagnostik og reproduktion. Videoendoskop til luftvejsendoskopi og gastroskopi. Moderne tandudstyr som sikrer optimal tandpleje samt diagnostiske muligheder ved tandsygdomme. Terapilaser til behandling af kroniske sår eller seneskader. Udstyr til undersøgelser af øjne, inklusiv et tonometer, der kan måle trykket i øjet.
Hestedoktoren har også et laboratorium, der kan lave gødningsundersøgelser, larvedyrkninger og bakteriologiske undersøgelser. De analyser vi ikke udfører selv, bliver hentet med kurer på daglig basis og kørt til de bedste laboratorier i Tyskland.
Job og praktik
Ledige stillinger
Har vi en ledig stilling, vil den blive opslået her på hjemmesiden og på vores Facebookside. Når vi ansætter en ny medarbejder vægter kendskab til heste og engagement i hestebranchen højt.
Ofte bliver vores ledige stillinger besat af en medarbejder, som har været i praktik hos os – eller som vi på anden måde har et dyberegående kendskab til.
Vil du gerne være en del af vores team, opfordres du til at besøge os.
Elevpladser/praktik
Vi har ikke elevpladser til dyrepasser- / assistentuddannelsen
Vi har ikke elevpladser til veterinærsygeplejerske elever, men uddanner personale som har arbejdet hos os i længere tid.
Praktik ophold
Skolepraktikanter:
Hvis du gerne vil i erhvervspraktik hos Hestedoktoren skal du opfylde følgende krav:
Gå i 9. eller 10. klasse
- Du eller dine forældre skal være kunde hos Hestedoktoren
- Du skal være vant til at omgås heste
Du skal skrive et par ord om dig selv og hvorfor du gerne vil i praktik som hestedyrlæge. Denne lille ansøgning skal så sendes til Nanna
nanna@hestedoktoren.dk
Du skal være indstillet på at der kan forekomme stille perioder, hvorfor det kan være en god idé at tage en bog med. Du skal ligeledes være forberedt på at du kan blive sat til at hjælpe i stalden med udmugning, pasning af heste m.m.
Dyrlægestuderende:
Dyrlægestuderende er meget velkomne, men da vi ikke er så mange dyrlæger har vi et maksimum på 1 studerende ad gangen. Send os en ansøgning, hvor du fortæller lidt om dig selv. Denne ansøgning sendes til
nanna@hestedoktoren.dk