Handelsundersøgelse af din hest

Handelsundersøgelse af din hest

En handelsundersøgelse er en stor begivenhed for både køber, sælger og dyrlæge. Det er det for køberen, fordi der er mange forventninger og drømme tilknyttet. For sælgeren kan der også være både følelser og forventninger involveret.

Derudover er det for både køber, sælger og dyrlæge en betydningsfuld begivenhed, fordi der kan være mange penge involveret – og fordi en stor del af en handel beror på en personlig vurdering.

Dette ydelse udføres ved

Du har som køber vurderet, at en bestemt hest kan opfylde dine forventninger og drømme. Sælgeren har vurderet hvad hesten er værd, og dyrlægen vurderer hestens sundhedsstatus.

Handelsundersøgelsens formål er at få en aktuel sundhedsstatus på hesten, så beslutning om køb/salg kan foretages på et så oplyst grundlag som muligt. Dyrlægens vurderingen af eventuelle fund ved handelsundersøgelsen danner ofte grundlaget for handlen. Undersøgelsen kan tillige danne grundlag for forsikring af hesten efter handlen.

En handelsundersøgelse er både i købers og sælgers interesse, fordi købeloven indeholder en særlig formodningsregel som har stor betydning for sælger ved eventuelle tvister. Som køber bør man vælge en dyrlæge, man har tillid til og som ikke er sælgers dyrlæge. Dyrlægen er således købers repræsentant i handlen og undersøger hesten for køber.

Det er vores anbefaling, at både køber og sælger er til stede ved handelsundersøgelsen, så alle parter får præcis de samme oplysninger fra dyrlægen, hvilket mindsker risikoen for misforståelser og uenigheder.