Inseminering af hest

Inseminering af hest

Hos Højgård kan vi hjælpe dig med inseminering af din hoppe. Skal du have din hoppe insemineret, er det en god ide, at du registrerer, hvornår hoppen er i brunst, og hvor lang tid den er. Det giver os de bedste muligheder for en succesfuld inseminering. Vi kan foretage insemineringen hjemme hos dig eller på insemineringsstationen afhængigt af, hvad du ønsker. Der er fordele ved begge løsninger, og hvad der er det bedste, afhænger af din hoppe. 

Dette ydelse udføres ved

Ved at holde hoppen hjemme under inseminering undgår man unødig stress ved at tage hesten ud af sine vante omgivelser. Det kan også være, hesten er vanskelig at køre med eller har føl, og det kan derfor være nemmere at gøre derhjemme. 

På insemineringsstation har vi en hingst, som kan tease hoppen under brunsten, og derfor kan det være en fordel at få foretaget insemineringen der. Vi kan også bedre planlægge tidspunktet for scanning for sædbestilling. Ofte overvåges hopper, der står hjemme, ikke så intensivt, da der er flere omkostninger og praktiske foranstaltninger forbundet hermed. 

Vi har mulighed for at komme hjem til dig og scanne hesten, og generelt afhænger kvaliteten af scanningen af, hvor samarbejdsvillig hoppen er, hvordan lyset falder i vores scanner samt hvordan de praktiske forhold omkring strøm og scannerens anbringelse er. Der tages forbehold for drægtighedsscanning og eventuel tvillinge-drægtighed under scanning, hvor der ikke er optimale forhold.