Træningsrådgivning og -planlægning

Træningsrådgivning og -planlægning

Selvom vi tilbyder akutte konsultationer, når din hest er blevet syg, tror vi på, at forebyggelse er nøglen til hestens daglige sundhed. Vi tilbyder sundheds- og præstationsfremmende undersøgelser, hvor vi gennemgår hesten for eventuelle skavanker, der endnu er i den latente fase. Hvis du vil sikre, at din hest yder sit absolut maksimale op til store stævner eller lignende, er det vigtigt at sikre, at den har de optimale betingelser for udvikling. Forebyggelse frem for behandling. 

Dette ydelse udføres ved

Vi har stor erfaring og ser mange heste hver dag. Hvis du gerne vil vide, hvordan du kan tage specielle hensyn til netop din hests helbred og få den til at yde sit absolut maksimale, så tag os med på råd. 

Både for meget og for lidt træning kan give nedsat præstation. Hvis hesten ikke er i fysisk form til den opgave, den stilles, kan man ikke forvente et godt resultat, og i værste fald kan det ende med en akut skade. Hvis hesten trænes for meget og for ensformigt uden tilstrækkelig tid til restitution mellem træningspas, kan der ses et fald i præstation, og der er en øget risiko for skader som følge af overanstrengelse. 

Ilttilførslen til musklerne er meget vigtig for hestens præstation. Mængden af ilt, der er tilgængelig for musklerne, er afhængig af flere faktorer, herunder mængden af ilt i indåndingsluften, blodprocenten, mængden af små blodkar i musklerne og hjertets evne til at pumpe blod rundt i kroppen. 

Det er muligt at bestemme hestens kondition og udholdenhed ved at lave en standardiseret arbejdstest. Arbejdstesten skal tilpasses den disciplin, som hesten trænes i. En arbejdstest for en springhest kan bestå af 4 intervaller af 3 minutters varighed, hvor tempoet gradvist øges. Mellem hvert interval udtages en blodprøve til bestemmelse af mælkesyreophobning. 

At opbygge muskler er en vigtig del af at forbedre hestens præstation. Med den rette træning og ernæring kan din hest udvikle stærke, sunde muskler, der kan hjælpe den med at præstere på sit bedste. Vi kan rådgive dig om de bedste metoder til at opbygge muskler hos din hest.