Højgård Odense

Højgård Odense

Døgnservice på tlf. 6596 4888

I tidsrummet 16.00-7.00 og i weekenden stilles du om til vagthavende dyrlæge.

Receptionen er åben alle hverdage fra 7.00-16.00, hvor du er meget velkommen til at ringe til os, hvis du har spørgsmål.
 

Har du brug for at snakke med en dyrlæge, så sidder de ved telefonen i tidsrummet 8.00-9.00 alle hverdage.

Du kan med fordel kontakte os med generelle spørgsmål på recep@eqvet.dk

Højgård Hestehospital 

Rugårdsvej 696
5462 Morud

Tlf.+45 65964888

E-mail: recep@eqvet.dk

CVR nummer: 33783116

Modtagelse

Ved ankomst i åbningstiden mellem kl. 7-16 bedes du henvende dig i receptionen. Der er skilte fra parkeringspladsen, hvor du kan se dens placering. Inden du kommer til receptionen kommer du til en stald med ventebokse, hvor du kan anbringe din hest, mens du kontakter receptionen. Dette er også anvist på skiltet ved parkeringspladsen.

Ankommer du udenfor normal åbningstid, kan du komme ud for, at vagthavende dyrlæge er ude på sygebesøg. På computerskærmen ved receptionen kan du se hvilken boks, der er gjort klar til din hest. Hvis der ingen boks er tildelt kontaktes vagthavende på tlf 65964888. Hvis ikke der er bokskort på boksen bedes du udfylde et bokskort med hestens navn, din adresse og telefon nummer. Bokskortene finder du i stald 2. 

Hospitalets normale åbningstid er mandag til fredag kl. 7 – 16, men vi tager imod patienter hele døgnet.

Hestetrailere kan parkeres på pladsen ud mod Rugårdsvej. Parkering på eget ansvar.

Hvis du har bestilt en tid til din hest som kræver indlæggelse, vil du finde et hvidt plastikskilt på boksdøren ved ankomst. Dette navneskilt anbringes venligst på hestens grime.

Staldene er varme, så det er tilstrækkeligt med et enkelt tyndt overgangsdækken. Husk at tage træktov, gamacher o.lign. med hjem. Højgaard Hestehospital hæfter ikke for bortkomne ting.

Hestepas skal afleveres i receptionen eller lægges i den hvide postkasse i stald 2.

Det er lovpligtigt, at vi ser hestepasset, før vi kan behandle din hest.

Hestene fodres 3 gange dagligt med fuldfoder og hø. Vi har forskellige fodertyper til heste med særlige behov (f.eks. heste med kolik, forfangne heste, hopper med føl). Det er muligt at medbringe eget foder, som skal stå i en lukket beholder foran boksen, og være pakket i portioner (morgen, middag, aften).

Boksene ordnes dagligt, og alle heste står på spåner. Bemærk, at nogle af boksene er forsynet med gummimåtter i bunden, som nedsætter forbruget af spåner.

Afhængigt af årsagen til indlæggelsen, kan din hest i begrænset omfang komme på fold eller blive motioneret for hånd.

Alle indlagte heste tilses flere gange dagligt af en dyrlæge. Heste, der kræver intensiv behandling, tilses også om natten.

Vi bestræber os så vidt muligt og afhængig af sygdommens alvor på at give daglige tilbagemeldinger om de indlagte patienter. Tidspunktet for dette kan variere, men din hest er under opsyn – og ved forværring af hestens tilstand vil ejeren blive informeret hurtigst muligt.

Hvis din hest er indlagt på intensivafdelingen, vil du få en daglig opdatering.

Alle andre ejere vil blive kontaktet efter aftale. Skal din hest opereres, vil du blive kontaktet efter operationen, når hesten er på benene igen.

Hvis din hest er indlagt, og du gerne vil høre hvordan det går, kan du ringe til en af vores kontordamer og lægge en besked. Der vil så blive ringet tilbage til dig ved først givne lejlighed.

Du er velkommen til at besøge din hest mens den er indlagt. Besøg i intensivstalden (stald 1) skal være efter 10 og begrænses til max 1 time dagligt. Hvis du ønsker at tale med en dyrlæge, når du besøger din hest, skal dette aftales på forhånd.

Under besøget beder vi jer respektere personalets arbejde – og vi beklager, hvis der er travlt med andre patienter, og vi derfor ikke har tid til at drøfte netop din hest.

Al ophold på hospitalet skal naturligvis foregå roligt og under hensyntagen til arbejdet på hospitalet. Intensivstalden, stald 1, må kun betrædes, hvis din hest er indlagt der.

I isolationsstalden gælder der særlige regler, som du vil blive informeret om, hvis din hest skal isoleres.

Alle ansatte på Højgaard Hestehospital er underlagt en tavshedspligt. Personalet må derfor ikke give informationer om de indlagte patienter til andre end hestens ejer.

Når du afhenter din hest, vil du få en skriftlig vejledning med, som informerer omkring fodring, motion og evt. behandling, forbindingsskift osv. 

Ved afhentning indenfor hospitalets normale åbningstid, vil vi gerne hjælpe med at læsse din hest, hvis du har brug for det.

Det forventes at regningen betales kontant ved afhentning, medmindre andet er aftalt. Det er naturligvis muligt at betale med alle slags kort.

Indenfor åbningstiden alle hverdage fra kl.  7 – 16 er der hjælp at hente til af- og pålæsning, såfremt personalet ikke er optaget af andre patienter. 

Udenfor åbningstid, kan heste afleveres og afhentes efter forudgående aftale. Ved aftalt aflevering vil hesten være tildelt en boks på tavlen ved receptionen.

Det er vigtigt for os, at du har følt dig tryg og tilfreds med den behandling, vi har givet dig og din hest. Har du kommentarer, forslag til forbedringer eller andet du mener, vi kunne gøre anderledes, vil vi gerne høre fra dig.

Vi håber du og din hest vil få et godt og behageligt ophold hos os!!

Vagt

Du kan indlægge din hest på Højgård Hestehospital 24 timer i døgnet alle årets dage. Vagten passes altid af en af vores egne dyrlæger samt en sygeplejerske. Desuden har vi en kirurgisk bagvagt i tilfælde af, at din hest akut skal opereres. Vores udkørende praksis passer vagten på hele Fyn.

Du kan ringe og bringe din hest direkte til os, men du kan også bede din egen dyrlæge om at ringe til os og henvise din hest.

Når du ringer til os uden for almindelig åbningstid, ringer du direkte til vagthavende dyrlæge. Hvis vi mod forventning ikke tager dit opkald med det samme, kan det skyldes at vi er optaget af et andet telefonopkald, eller at vi står med en akut syg hest. Du bedes da indtale dit navn og telefonnummer og vi vil ringe tilbage til dig så hurtigt som muligt.

Vi vil meget gerne vejlede omkring syge heste i  telefonen, og hjælpe dig med at beslutte, om din hest behøver dyrlægehjælp.

Mød personalet

Dyrlæger

hest

Lars Bak

Ortopædi, handelsundersøgelser, og billeddiagnostik

hest

Martin Hjorth

Ortopædi, handelsundersøgelser og øvre luftveje

hest

Jonas Rasmussen

Ortopædi, handelsundersøgelser og sportsmedicin

hest

Anne Mette Vinther

Laboratorie, intern medicin og hospital

hest

Rikke Munk Andersen

Reproduktion

hest

Søren Ladefoged

Kirurgi, ortopædi og handelsundersøgelser

hest

Ainoa Jørgensen

Intern medicin, hospital og tænder

hest

Michael Hansen

Kirurgi

hest

Lars Nielsen

Væddeløbsheste, ortopædi og diverse udekørende

hest

Nele van der Aerschot

Anæstesi, kirurgi og intern medicin

hest

Cecilie Fløgstad

Intern medicin, hospital og sportsmedicin

hest

Cecilie Frørup

Reproduktion

hest

Metka Podobrik

Tænder, øvre luftveje og ortopædi

hest

Nicole Van Der Vossen

Intern medicin, hospital og føl

hest

Lea Gammelmark Bagge

Billeddiagnostik, ortopædi og kiropraktik

hest

Johanne Balling

Ortopædi, kiropraktik og handelsundersøgelser

hest

Olga Gonzalo Peran

Ortopædi, handelsundersøgelser og rehabilitering

hest

Emilie Elisabeth Kirstein

Anæstesi og diverse udekørende

hest

Carina Thermann Sørensen

Derma og diverse i praksis

hest

Kirsten Virklund

Anæstesi

Klinikpersonale

hest

Sørine Havmand jespergaard

Laboratorie

hest

Maria Rosendahl Christensen

hest

Michelle Winther Kruse

hest

Santiago Cruz Morales

hest

Lotte Muck

hest

Julie Møller

hest

Mathilde Lundsby

hest

Freja Mikaelsen

hest

Charlotte Mikaelsen

hest

Stephanie Due Schmidt

hest

Camilla Bech Sørensen

hest

Line Tømmerup

Administration

hest

Inge Madsen

Reception

hest

Lene Fløjborg Nielsen

hest

Jane Stærmose

hest

Helle Vibe

Bogholderi

hest

Kirsten Hoff Olsen

hest

Layla Tamo

Bogholderi

hest

Anne-Mette Juhl Jensen

Reception

Stald

hest

Troels Anderson

Staldansvarlig

laboratorie

hest

laboratorie Odense

OM

Højgård Hestehospital og den tilhørende praksis, som er en ren stordyrspraksis specialiseret i heste, blev tidligere drevet under navnet Korup Dyrlæger, og hospitalet bygger på dyrlæge Frode Kokspangs praksis, som Lars Nielsen købte i 1983, og som siden er blevet udbygget og specialiseret.

Klinikken blev etableret i 1986 i Næsbyhoved, Broby. Faciliteterne på den nuværende klinik er gradvis etableret og taget i brug siden indvielsen i 1999. Senest har vi udvidet klinikken med mulighed for at udføre MRI og CT undersøgelser, så forholdene for diagnostisk arbejde er blevet endnu bedre.

Job og praktik

Har vi en ledig stilling, vil den blive opslået på vores Facebookside. Når vi ansætter en ny medarbejder vægter kendskab til heste og engagement i hestebranchen højt.

Ofte bliver vores ledige stillinger besat af en medarbejder, som har været i praktik hos os – eller som vi på anden måde har et dyberegående kendskab til.

Vil du gerne være en del af vores team, opfordres du til at besøge os.

Vi har ikke elevpladser til dyrepasser-/assistentuddannelsen.

Vi har veterinærsygeplejerske-elever, men som udgangspunkt uddanner vi personale, som har arbejdet hos os i længere tid.

Uddannelsen til veterinærsygeplejerske med speciale i heste udbydes ikke hvert år, så vi har meget få elevpladser.

Har vi en ledig plads, vil denne blive opslået på facebook, men du er selvfølgelig velkommen til at sende os en uopfordret ansøgning.

Denne skal rettes til receptionen på recep@eqvet.dk

Skolepraktikanter

Vi kan desværre ikke imødekomme ønsker om praktik ophold for skolepraktikanter.

Dyrlægestuderende

Dyrlægestuderende er meget velkomne. Da vi ønsker, at både i og vi skal få det bedste ud af jeres praktikophold, har vi et maksimum på 2 studerende ad gangen.

Send os en ansøgning, hvor du fortæller lidt om dig selv. Vi ser gerne, du er begyndt på kandidatdelen af dit studie og er på hestedifferentieringen.

Kun i særlige tilfælde tager vi studerende i praktik før differentiering. Her ligger vi vægt på, at man er hesteinteresseret – og har erfaring med at omgås heste på en fornuftig måde.

Har du specifikke ønsker til, hvad du gerne vil se i din praktik f.eks. operationer, kørepraksis osv., må du meget gerne skrive lidt om dette, så vi har mulighed for at planlægge efter dette.

Ligeledes må du gerne fortælle lidt om, hvad du forventer at få ud af dit praktikophold. Ønsker du at forbedre nogle praktiske færdigheder, eller vil du gerne kigge med i en mere observerende rolle.

Der er mulighed for at bo på Højgård Hestehospital under praktik opholdet.

Du kan downloade information omkring praktik ophold her