Tænder

Tænder

Mange heste har tandproblemer relateret til mundhulen og tænderne, hvilket forringer deres trivsel og ridbarhed. 

Dette ydelse udføres ved

Symptomer på tandlidelse kan være utrivelighed, fordøjelsesproblemer, tyggebesvær, vægttab som følge af nedsat ædelyst, hovedrysten samt problemer under ridning.

I forbindelse med sundhedsundersøgelse og vaccination er det derfor en god ide at få lavet en rutineundersøgelse af hestens mundhule og tænder.

Trænger din hest til et sundhedstjek eller oplever du at din hest udviser nogle af ovennævnte symptomer er du velkommen til at bestille tid til en mundhule undersøgelse.

Alle heste blive grundigt undersøgt for spidser, kroge, periodontitis (foderlommer), diagonalbid, karies m.m. Raspning foregår med håndraspe eller el- tandrasp afhængig af hesten og omstændighederne. Inden undersøgelsen bliver hesten undersøgt for ømhed i kæbeled og tungeben.

En omhyggelig mundhule undersøgelse og efterfølgende tandbehandling kræver at hesten er rolig og samarbejdsvillig. Derfor bedøves hesten altid, da det ikke er muligt at komme helt ind bagerst i hestens mund, hverken med spejl eller tandrasper, uden at hesten er afslappet.